Добре дошли в моя шарен свят!

неделя, 19 септември 2010 г.

Привет на всички крафтъри!

На 18.09.2010г. в моя роден град на правите улици и на липите Стара Загора, се проведе трети "Ежегоден младежки фестивал на изкуствата – Различният поглед” 2010г. http://www.razlichniatpogled.org/
За моя голяма радост бях сред участниците.
Това е първата "трибуна" на която стъпвам и да си призная имах известни притеснения.
Подготвих материали за изработката на картички: картончета, текстилни цветя, разноцветни перца, маниста, панделки и шнурове, печатчета с надписи, лепила, брокат, мастила и др.
Оказа се, че интересът към ръчна изработка на картички е много голям, най-вече от страна на децата. Те са прекрасни и много различни, безкрайно искрени и знаят какво искат. Сами подбираха цвета на картончето и материалите. Изработиха картички за мама, за предстоящ рожден ден или просто за себе си.
По-големите какички изработиха картички със сърца, пеперуди и рози, които предварително бяф подготвила. За най-старателните имаше подарък балонче.
Най-порасналата дама с която творихме беше над 60 години и се получи прекрасна картичка за нейната внучка с жълти цветчета и бледо лилава дантела. С нея имаме уговорка да се видим по същото време, на същото място следващата година.
За целия ден от 10.00ч. до 18.30ч. на моя щанд твориха над 70 желаещи.
Бях приготвила 43 прегънати картончета , като си мислех може и да останат, но се наложи да извадя от скритите резерви, за което блатодаря на Таня, която преди фестивала ми предостави някои материали, които в най-скоро време ще използвам.
Много от хората питаха дали организирам курсове за работа с деца и възрастни за изработване разни нещица, но всъщност моята професия е от съвсем друго естество. И все пак в главата ми се зароди една идея..... Времето ще покаже. Сигурна съм, че някоя от Вас мили дами, се занимават с нещо подобно и ви моля пишето на мейла ми за да добия поне бегла представа за какво иде реч.
Естествено показах и какво съм изработила лично аз-38 ръчноизработени картички. Да не се хваля, но отзивите са много добри.
Моето лично удовлетворение от това участие е голямо, защото видях, че нашите деца и баби имат желание да творят и да дарят радост на близък човек или приятел.


Ето и някои снимки:








3 коментара:

  1. Ей,Руме,супер си!Доста се поизпоти май през деня:)Но като гледам си доволна и си е заслужавало.
    Бъди все така всеотдайна!:)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Рени. Другата година ако искаш ще дойдеш и ти. Наистина през целия ден не съм мърдала от мястото си, защото потокът от хора беше постоянен, но всяка минута си заслужаваше.

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна инициатива!!!За първи път чувам за този фестивал,но много ми допадна идеята и това,че се намират хора да я осъществяват.Смятам,че българките дечица(и баби) имат голяма нужда от такива занимания,които да ги карат да творят и да се усмихват.Браво Руми :)

    ОтговорИзтриване